Početna stranica » BOGATSTVO U ČAŠI MATA VIOLIĆA MATUŠKA NA MARKO POLO FEST-U

BOGATSTVO U ČAŠI MATA VIOLIĆA MATUŠKA NA MARKO POLO FEST-U

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Pelješki proizvođač vina Mato Violić Matuško, tradicionalni je izlagač vina na Marko Polo Fest-u u Korčuli. Od samog začeća Marko Polo Fest-a 1996. godine Mato je bio član komisije za ocijenjivanje vina, enolog na okruglim stolovima, druženjima i ocijenjivač na nekoliko kušnja vina. Jednostavno rečeno vijerovali smo u našeg Mata, njegovu energiju, znanje i cilj kojeg i nadalje ostvaruje. Svaki početak je težak u ”carstvu snova”, ali kad se to carstvo pretoči u čašu vina Royal Dingač kojeg PZ Matuško danas izvozi u Kinu, onda slobodno možemo reći kako je opravdao povjerenje i obvezu koju nam je ostavio Marko Polo na ”Putu Svile”, ”doprti do najmnogoljudnije zemlje svijeta”.

Vina PZ Matuško su više puta nagrađivana ”Zlatnim Marko Polom” na međunarodnom Marko Polo Fest-u ali kada na prestižnom ocijenjivanju vina Challenge International du Vin u Bordeauxu Violićevo vino Dingač Royal 2007. i Dingač Reserva 2008. osvoji ”Zlatnu medalju” i ”Srebrnu” za Dingač 2011. onda s ponosom možemo reći: ”Svaki trud se isplati! Bravo Mato!”.

Ali naš Mato ne osvaja samo nagrade već i nove vinograde, nove nasade u hektarima i ne boji se rada, reda i tradicije jer prošlog tjedna je ”Bogu hvala” oženio svog sina i prijatelja koji svog ćaću prati u stopu, poput junaka i moremo slobodno rijet dvojnika, kako bi rekli Pelješčani. Izuzetno nam je zadovoljstvo što ćemo vina našeg veličanstvenog proizvođača  ”PZ Matuška” i ove godine kušati na Marko Polo Fest-u. I ne libimo se reći: ”Vino u Hrvata je u pravim rukama i sjevera i juga. A našeg bogatstva u čaši se ne možemo postidjeti ni pred najvećima proizvođačima u svijetu. /F.O./

Kontakt informacije ”PZ MATUŠKO”:

Adresa: Potomje, 20244 Potomje
Tel: +385 (0)98 428676
Mail: matusko@net.hr
Dostupnost: tijekom cijele godine (08:00 – 20:00)

Detaljnije  ŽENSKA KLAPA ''NAVA'' NA XXIV. MARKO POLO FEST-U KORČULA 2019.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE