Početna stranica » VOLJEN GRBAC OPERNI PJEVAČ NA XXIX. MARKO POLO FESTU KORČULA 2024.

VOLJEN GRBAC OPERNI PJEVAČ NA XXIX. MARKO POLO FESTU KORČULA 2024.

Objavio Ivo
0 komentar

Voljen Grbac je rođen u Vinkovicima 1956. godine. Solist je Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Pjevanje je studirao u Trstu i Madridu, a u Rijeci završio Ekonomski fakultet.  Dramski tenor s bogatim opernim repertoarom za sobom ima tridesetak glavnih uloga, uglavnom talijanskog i hrvatskog opernog repertoara, te niz operetnih i uloga u mjuziklima.

Gostovao je na pozornicama mnogih europskih zemalja od Portugala do Rusije. Aktivno koncertira njegujući osebujan repertoar opernih i operetnih arija te talijanskih i španjolskih kancona, a godišnje održava četrdesetak takvih koncerata, najčešće uz vokalnu solisticu i životnu partnericu Vivien Galletta te pijanista Vladimira Babina.

Posljednjih godina intenzivno se  bavi i vokalnom pedagogijom u Rijeci i Istri, te su neki od njegovih učenika postali vrlo cijenjeni interpreti na opernoj i pop sceni. Nastupa i na raznim festivalima domaće pop glazbe na kojima je često nagrađivan. Na festivalu ”MIK” je osvoji 5 puta Grand Prix festivala. U duetu sa mladom učenicom Teom Vučak za izvedbu skladbe ”Nima lipše od naše Korčule” osvaja 2022. godine Grand Prix.  U duetu sa Dr. Borisom Nemecom na Marko Polo Festu za skladbu ”Balun je više od života” osvajaju I. Nagradu publike.  Bavi se i umjetničkom fotografijom, te često izlaže u zemlji i inozemstvu i objavljuje fotografije u brojnim časopisima. Zanimljivo je istaknuti kako je njegova životna solistica i partnerica Vivien Galleta nastupala prije dvadesetak godina na Međunarodnom Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli, gdje je osvojila i jednu od prestižnih nagrada.

Na ovogodišnjem XXIX. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2024. godine operni velikan Voljen Grbac će se predstaviti publici svojom autorskom skladbom ”Dalmaciji srcen pismu pišen” za koju je aranžman priredio Aleksandar Valenčić. /F.S./

 

PREDSTAVLJANJE OPERNOG PJEVAČA VOLJENA GRBCA:

”BALUN JE VIŠE OD ŽIVOTA” – https://youtu.be/CVbEyoJjntQ?si=9sqnRw80P8QLC6mm

” TO JE TVOJA ZEMLJA” – https://youtu.be/9u8X2dIXRPc?si=cFYdDOXW0XrhB2VG

”NIMA LIPŠE OD NAŠE KORČULE” – https://youtu.be/CJkUJbEmiFk?si=DjK69JEts8HpydE0

OPERA:

MAMMA QUEL VINO – https://youtu.be/mb8PkgROYCU?si=WHFP9dxjoETblerA

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE