Home Gastro VINSKA KUĆA GORIŠKA BRDA DOBROVO NA MARKO POLO FEST-U KORČULA 2018.

Vinska kuća ”Goriška Brda” – Dobrovo najveći je proizvođač i izvoznik slovenskih vina, koja svojim prepoznativim stilom osvaja ljubitelje vina u čak 26 zemalja u svijetu.

Vinski podrum okuplja i objedinjuje 400 vinogradarskih obitelji na krajnjem zapadu Republike Slovenije između Alpa i Jadrana, koji zajedno stvaraju priču o briškom vinarstvu uz vrijednog rukovoditelja i direktora Silvana Peršolju.

  
Kako ističu u Goriškim Brdima, njihovo je poslanje, da u vinu prikažu jedinstvenost prostora Goriških Brda, te uspješnim zajedništvom i marketingom doprinesu razvoju njihovog kraja za dobrobit lokalnog stanovništva.

      

Njihova glavna smjernica u svakodnevnom radu je duboko poštovanje prema prirodi i njenim ciklusima, jer kvaliteta vina se rađa u vinogradu.
Na ovim prostorima Slovenije, sunčanoj strani Alpa kako ih još od pamtivjeka nazivaju i ”Zeleno blago Europe”, tisućama godina se prepliću utjecaji germanske, slovenske i romanske civilizacije, što na poseban način utječe na kompletnost ove vinarske regije koju karakteriziraju mediteranske klimatske prilike i karakteristike kvalitete zemljišta i reljefa.

U vinskom kraju Dobrovo zasađeno je tek 5% europskih vinograda koji se nalaze na valovitim brežuljcima od smaragdne rijeke Soče do Furlanije. Ovdje prijatna mediteranska klima pruža zavjetrinu sočnom voću, maslinovom ulju i vrhunskim vinima koji se po kvaliteti svrstavaju u sami svijetski vrh.

 

Vinska kuća ”Goriška Brda” – Dobrovo su kao tradicionalni izlagači vina na međunarodnom Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli osvojili niz ”zlatnih plaketa” za najbolja vina:

”Chardonnay Bagueri” – bijelo vrhunsko vino žuto zlatne nijanse koje po okusu podsjeća na limun, zrele breskve, lubenice, maslac, vaniliju i lješnak i ”Rebula Bagueri” – bijelo vrhunsko vino izrazitih nijansi i harmoničnog okusa.

O vinskoj kući ”Goriška Brda” više možete doznati kušajući njihova vina.

Detaljnije  JOŠKO CEBALO OTVORIO A PZ MATUŠKO I GORIŠKA BRDA IZ SLOVENIJE OSVOJILI MARKO POLO FEST 2019.

info@klet-brda.si

Kontakt:

Web adresa: www.klet-brda.si

VINSKA KLET “GORIŠKA BRDA” z.o.o.
Zadružna cesta 9
5212 Dobrovo, SLO

tel: +386 5 33 10 100
faks: +386 5 33 10 109
e-mail:
info@klet-brda.si

 

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE