Početna stranica » Desert s jogurtom i bobičastim voćem

Desert s jogurtom i bobičastim voćem

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Priprema se jednostavno, a nije riječ o tek običnoj kremi od jogurta i bobičastog voća. Ovaj desert puno je više od klasičnog, brzinskog ljetnog deserta. Upustite se u pripremu, pažljivo baratajte sastojcima, a zatim kremu smrznite do savršene konzistencije.

Poslužute je u čašama uz svježe bobičasto voće, a želite li otići korak dalje, pripremite jednostavan umak od šećera i voća.

Vrijeme pripreme:

  • do 45 min
  • Broj porcija: 4
  • Težina pripreme: Srednje
  • Kalorija po osobi: 47
  • Potrebno vam je: 100 g maline 100 g kupine 100 g jagode 1 kom žumanjak kokošji (sirovi ) 150 ml jogurt (3.2% masti) 100 ml crno vino 2 mala žlica želatina 4 žlica bobičasto voće 1 dl vrhnje za šlag

Priprema: Kupine, maline i jagode stavite u blender pa izmiksajte u glatku smjesu. Protisnite je kroz sito u zdjelu kako biste uklonili sjemenke bobičastog voća. Žumanjak i jogurt umiješajte u voćni pire. Ulijte vino u zdjelicu i stavite u vodenu kupelj pripremljenu u drugoj većoj zdjeli. Pospite želatinu po površini vina i ostavite je pet minuta. Lonac s vodom stavite neka se kuha na laganoj vatri dok se želatina ne rastopi. Ulijte smjesu u voćni pire uz stalno miješanje pjenjačom. Prebacite smjesu u posudu prikladnu za zamrzavanje i stavite je u zamrzivač na dva sata. Izmiksajte vrhnje u šlag. Polako ga umiješajte u smjesu s voćem iz zamrzivača i vratite natrag na još dva sata dok ne postane čvrst.

 

Detaljnije  SAD-e ULAŽE MILIJARDU DOLARA U ZEMLJE TRI MORA MEĐU KOJIMA JE I HRVATSKA

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE